2016. február 26., péntek

Múlt heti izgalmak, három új unokatestvér

   Ilyen még nem volt, nem is hiszem, hogy lesz, múlt hétig mind az öt testvérünk babát várt (ketten még mindig). Tudtuk persze, hogy közülük három szinte egyszerre fog érkezni, de a babák nem siettek. Én, aki három szülést letudtam a 38. héten, és csak a negyediknél kellett 39 hetet és még pár napot várnom, már teljesen tűkön ültem, ahogy a kismamáink sorban a 40. hétbe értek, betöltötték, és semmi. Ők is nagyon várták már a kicsiket, és mi is - na jó, csak én, Andristól távol áll az ilyesmi -  egyre gyakrabban nézegettük a telefonunkat, nem jön-e hír.

   Mota első babáját várta, Fanni a másodikat, ők mindketten az István kórházban szültek. Mota kezdte a sort, és február 16-án megszületett Lotti Katalin! Kicsit hosszadalmas, de szép, hősies szülés volt, Toto (az újdonsült apa) nagyon büszkén mesélt róla a tejfakasztón. Andris viszont nekem nem mesélt sokat, Mota helyett pedig nem mesélem el az egészet, legyen elég annyi, hogy boldogan, és egészségesen mentek haza pár nap múlva.
Andris épp előadást tartott az Eltén, így csak egy fél éjszakával maradt többet távol a tejfakasztó miatt, ahol nagyon jól érezte magát, és ahonnan nagyon alkoholszagúan ért haza az éjszaka és szépen közepén. 

   Fanni azért is várt nehezen az utolsó napokban, mert nagyon szerették volna, ha nem nő óriásira a baba odabent, és sikerül császár nélkül kibújnia. A 40. hetet betöltve meg kellett mutatnia magát a főorvosnak, aki viszont nem támogatta a császár után nem teljes 2 évvel következő hüvelyi szülést, mint olyat, és még aznap megműtötte Fannit. Gyönyörű Palkó fiuk született, majdnem négy kilóval, 18-án. Őt lesz a legkönnyebb megjegyezni, mert ez a nap Oszi szülinapja is. Másnap este tejfakasztó, kicsit szűkebb körű, de Andrisnak is nagyon fontos volt.

Eszter még két napot várakozott, hogy szép sorban szülessenek, és gyönyörű otthonszüléssel érkezett Ádám, 20-án. Az ő történetüket itt olvashatjátok: http://nagykalandunk.blogspot.hu/2016/02/adam-szuletese.html
Ők most Angliában vannak, ahol ez a normális, csak az megy kórházba, akinek valami baja van, a gyerekek több, mint fele otthon születik, persze nagyon felkészült szülész figyelme alatt. Ez nem orvost jelent, nekik a kismamák kísérése, a szülés levezetése, ha komplikációmentes, és utána is a mama vizsgálata, segítése a dolguk. Nagyon elégedettek voltak az egésszel. Mi pedig a kis Ádámmal.

Képek később, mind gyönyörűek!!!
És Oszink első születésnapjáról is írok majd, most sajnos nincs elég időm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése