2014. november 23., vasárnap

Képekben - Erzsó névnapja, gyereknap, Jancsi tüsin, hálózsák

  Nem volt időm mindent megírni, hát csak röviden...

A gyereknapot Andris tartotta, és olyan volt, hogy az asztalt beborította papírral, rajta pedig rajzolt sínek vezettek egyikünktől a másikunkig, amin Duplo-kockákat küldtünk egymásnak egy-egy mondat kíséretében. Főleg köszönömök, bocsánatkérések, kedvességek hangzottak el. A kockákat mindenki berakta a közös építménybe, rengeteg erkélye lett.

Erzsó névnapját a gyereknap után ünnepeltük, és mivel rántott húst kért, előbb fürödtek, hogy azalatt elkészüljek. Így kicsit pizsama-party-hangulat volt, de nagyon örült mindennek. Torta helyett nyeles pop cakekészült, jó sok, ezútal fehér, marcipános belsejű feketecsoki borítással és fehércsokis borítású csokis-bailey's-es közepű is. A kóla a kismamák alacsony vérnyomását hivatott kiegyensúlyozni.
 Ez már másnap volt, Misi pusztítja az ünnepi pop cake-maradékot. Erzsó ekkor szertornázni volt. A tanárnő hozta haza - minden edzés után hozza autóval, nagyon kedves tőle - és a gyerekek szaladtak utána, hogy vigyen kóstolót.

 Szombaton Jancsi megszabadult a fülmögötti pamacsaitól, Andris szokásos kérésére egyenletesen nagyon rövid lett a haja. Élvezte a gépi nyírást, még huncutabb lett tőle.
 Én pedig ezzel töltöttem a szombat délutánt-estét, Jancsi kinőtte a lábkilógatós hálózsákját, varrtam neki újat. Nem volt könnyű, mert a bélésanyagból a textilárus néni véletlenül 90 centi helyett csak 60-at adott, így szabási maradékokból, és Matyi dinós anyagából kellett kipótolnom a hiányzó részt. A bélésanyagot meg túl vastagnak éreztem, így lapjával kettéválasztottam, az is kicsit időigényes volt.  Az eredménnyel mindenki elégedett, eddig csak Misi próbálta fel, de Jancsi is lelkesen huhog, mutogatja a baglyokat. A külseje puha polár-anyag, a belseje pamut.

1 megjegyzés: