2015. július 23., csütörtök

7 éves Erzsó

  Bizony, Erzsó tegnap hét éves lett! Nagyon nagy lány már, csupa érdeklődés, vidámság, öntudat és igazságérzet. Az elmúlt évben nagyon megnőtt, izmos és erős lett - hála a szertornának. Rengeteget olvas, magyarul és németül is falja a gyerekregényeket. Nehezen viseli, hogy nem szabad nekik miondent, hogy a végső szó a felnőtteké. "Mama, már megint csak az lehet, amit te szeretnél, és sosem, amit én!" - szokta a szememre vetni - és ebben némileg igaza van, ha én azt szeretném, hogy rakjanak rendet, és feküdjenek le időben. Persze nyár van, itthon is lazábbak a napok.

   A születésnapra eljött Czirmos és Jankó papi is, sőt váratlanul Teréz is betoppant, akinek a legeslegjobban Jancsi örült, pedig mind nagyon szívesen láttuk.
   Először csobbantunk egy nagyot a lassan fürdővíz melegségű kerti tavunkban, aztán jöhetett az ünneplés! A torta Erzsó örömére levendulás tejszínes lett, a tésztában és a krémben is volt levendula, de nem sok, csak egy lehelletnyi, nem volt túl intenzív az íze.





 Erzsó nagy vágya egy görkorcsolya volt, szigorúan meghagyta, hogy fiús színekben, mert az menőbb - de mindez már hónapokkal ezelőtt történt. Az ünnep előtti hetekben csak egyre gyakrabban kérte, hogy vegyem meg, vagy rendeljem meg, az sem számít, ha a szülinap után érkezik csak meg. Nagyon szerette volna, és nagyon aggódott, hogy mégsem kapja meg. Most pedig le sem veszi, ma reggelitől vacsoráig rajta volt az egész védelmi felszereléssel együtt. Ügyesedik is szépen.
  Jancsi pedig már a második napját tölti alsógatyában, alvásnál is száraz marad, nagyon ígéretes! :)

1 megjegyzés:

  1. az az utolsó kép a két kisebb fiúról az szuper :) és Erzsó milyen nagy már tényleg. Gratulálunk, Isten éltesse!

    VálaszTörlés