2015. április 23., csütörtök

Oltás és bányászat

   Oszi ma megkapta a kéthónapos oltásait. Ez a legrosszabb, az első szúrás után szinte azonnal rám mosolygott, a másodiknál olyan bizalommal nézett, aztán úgy elkeseredett, amikor beleszúrtak, a szívem szakadt meg, pedig ez már a negyedik "első oltás".
   Utána a védőnő leméricskélte, 58 cm, tehát egyet nőtt születése óta, és kereken 6 kg. Ezzel a 90 percentilisnél van korra is, meg a súlyát a hosszához viszonyítva is, ami azt jelenti, hogy 100 megvizsgált 58 cm-es babából ő a 10. legnehezebb lenne, illetve a kéthónaposok között is hasonlóan nagynak számít. Hosszra nem nagy, közepesforma. Ezzel a mi gyerekeink közül ő a legnagyobb, a többiek ekkora korukban középmezőnyben voltak, arra is nagyon büszke voltam.
   A nagyok pedig megszállottan rajzolnak, holnapra zsúrba hivatalosak, és a házigazda aktuális kedvence a "Minecraft" játék, amit amúgy nem ismernek, és fogalmuk sincs az egészről, nekem se, de a kisfiú lerajzolta nekik az oviban a szereplőket. Most azokat gyártják rajzban, puzzle-nak szétvágva, matricának, stb.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése